Ingrediënten koolhydraatarme gevuld speculaas koekjes:

Koek:
100 gram Sukrin amandelmeel
60 gram Greensweet brown
50 gram roomboter (koud)
2 theelepels speculaaskruiden
2 eetlepels slagroom
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout

Spijs:
50 gram Sukrin amandelmeel
½ geklutst ei
10 gram Greensweet extra sweet

Garnering:
½ geklutst ei
Amandelschaafsel of amandelstukjes

Bereiding koolhydraatarme gevuld speculaas koekjes:

Spijs:
- Meng de amandelmeel met de Greensweet extra sweet en de helft van een geklutst ei door elkaar
- Maak er een rolletje van
- Doe het rolletje in een stukje plasticfolie en leg dit in de koelkast

Koekdeeg:
- Doe de amandelmeel, de Greensweet brown, de speculaaskruiden, het bakpoeder en een snufje zout in een kom en meng dit goed door elkaar
- Snij de koude roomboter in blokjes, voeg het bij de ingrediënten in de kom en kneed dit door elkaar
- Voeg de slagroom toe en kneed het deeg tot een bol
- Wikkel de bol in plasticfolie en leg dit in de koelkast

Laat de spijs en het deeg ongeveer een uur "rusten" in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Verder:
- Verdeel het deeg in 16 bolletjes en de spijs in 8 stukken
- Neem 8 (siliconen) muffinvormpjes en duw in elk vormpje een bolletje deeg plat
- Druk daarop een stukje spijs en dek dit af met een platgedrukt bolletje deeg
- Bestrijk de bovenkant licht met het overgebleven ½ geklutste ei, bestrooi het met amandelschaafsel of amandelstukjes en bestrijk dan nogmaals licht met ei
- Bak de gevuld speculaas koekjes in de oven gedurende 20 minuten
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Ze worden pas stevig als ze afkoelen.

NB Wil je liever 1 groot stuk gevulde speculaas maken, of heb je geen muffin vormpjes? Verdeel het deeg dan in 2 delen. Rol beide delen uit tot een vierkant van 10 bij 10 cm. Doe dit tussen bakpapier, dan plakt het minder. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hier 1 stuk deeg op. Rol de spijs uit tot een vierkant van 9 bij 9 cm. Leg dit in het midden van de deegplak en leg de 2de deegplak erop. Druk de zijkanten licht aan. Bestrijk en bestrooi de bovenkant zoals bij de koekjes en bak in 25 tot 30 minuten af. Wacht tot de gevulde speculaas iets is afgekoeld en daardoor steviger geworden voordat je het in stukjes snijdt.

Eet smakelijk!

Geplaatst in Koolhydraatarme recepten door

Sandra