Ingrediënten koolhydraatarm kerststolletje:

Deeg:
½ zak Adam’s koolhydraatarme broodmix wit (=125 gram)
½ zakje gist (zit apart verpakt in de zak Adam’s broodmix)
115 ml handwarm water
40 gram gemengde ongezouten noten grof gehakt
1 eetlepel Greensweet Stevia Brown
¼ theelepel kaneel

Spijs:
50 gram Sukrin amandelmeel
½ geklutst ei
10 gram Greensweet Stevia Extra Sweet


Bereiding koolhydraatarm kerststolletje:

Spijs:
- Meng de amandelmeel met de Greensweet extra sweet en het halve geklutst ei door elkaar
- Maak er een rolletje van en doe het in een stukje plasticfolie
- Leg het in de koelkast en laat het een uur rusten

Deeg:
- Doe de helft van de zak Adam’s brood en de grof gehakte noten in een kom
- Maak in een ander kommetje het halve zakje gist aan met 115 ml handwarm water
- Als de gist goed opgelost is voeg je dit bij de broodmix en noten
- Kneed het geheel 2 minuten goed door met je handen
- Meng de Greensweet Brown en de kaneel in een schaaltje
- Voeg het suiker/kaneel mengsel als laatste toe en kneed dit kort door het deeg (het moet zichtbaar blijven)

Verder:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat
- Maak van het deeg een bolletje
- Druk het bolletje zo plat mogelijk (rol er eventueel met een deegroller over)
- Rek vervolgens de zijkanten iets uit (tot ongeveer 20 cm)
- Haal het rolletje spijs uit de koelkast en rol het verder uit (1 cm korter dan de deeg lap)
- Leg het rolletje spijs net onder het midden van de deeg lap en vouw deze van boven naar beneden dicht
- Duw de randen en de zijkanten goed aan
- Bedek het geheel met plasticfolie en zet het 45 minuten weg op een warme plaats (zodat het kan rijzen)

- Bak het stolletje 10 minuten op 200 graden in het midden van de oven
- Zet daarna de oven terug op 175 graden en bak het stolletje nog 20 minuten
- Laat het stolletje op een rooster afkoelen

Besmeer een plak met roomboter en geniet ervan!

NB je kunt het kerststolletje na bereiding 1 tot 2 dagen (in aluminiumfolie) bewaren. Hij is echter het lekkerst op de dag dat je hem maakt.

Geplaatst in Koolhydraatarme recepten door

Sandra