Ingrediënten chocolade pindafudge met zeezout:

35 gram Greensweet Brown
35 ml kookroom
15 gram roomboter
70 gram Torras Witte Chocoladereep
15 gram Torras Pure Chocoladereep
105 gram ongezouten pinda's
Grof zeezout

Bereiding chocolade pindafudge met zeezout:

Voorbereiding:
- Snijd de roomboter in blokjes
- Hak de witte chocoladereep in stukjes
- Rasp de pure chocolade (Tip: dit gaat gemakkelijk met een kaasschaaf)
- Hak de pinda's in grove stukken

De fudge:
- Neem een vierkant bakje (of schaaltje) van ongeveer 10 bij 10 cm
- Bekleed dit met bakpapier (Tip: Bakpapier is van zichzelf nogal stug. Om het gemakkelijker te laten voegen maak je het pakpapier nat met een klein beetje water en frommel je het op. Maak het vervolgens weer open en je zult zien dat het bekleden van het bakje een makkie is!)
- Doe de kookroom in een steelpannetje en voeg al roerend de Greensweet brown toe
- Verwarm de inhoud van het pannetje tot aan de kook
- Laat het 1/2 minuut koken en doe daarna het vuur uit
- Voeg de blokjes boter en stukjes witte Torras chocolade toe, en roer goed tot alles gesmolten is
- Laat het geheel iets afkoelen
- Roer de grof gehakte pinda's er door
- Schep de inhoud van het pannetje in het met bakpapier beklede pakje en smeer het goed uit
- Bestrooi het met de grof geraspte pure chocolade van Torras en het zeezout
- Dek de fudge af en zet het in de koelkast om het minimaal 1 uur af te laten koelen
- Snijd de fudge in 9 stukken

Je koolhydraatarme chocolade pindafugde met zeezout is klaar. Eet smakelijk!

Geplaatst in Koolhydraatarme recepten door

Sandra