Ingrediënten koolhydraatarme mergpijpjes:

Cake:
1/2 pak Sukrin Universele Bakmix
2 eieren
50 ml zonnebloemolie
75 ml water

Crème:
65 gram zachte boter
100 gram roomkaas
65 gram Greensweet Stevia Icing Poedersuiker

Overig:
3 eetlepels Rabeko suikervrije Aardbeienjam extra light
70 gram Sukrin Marsepein
50 gram Torras Pure Chocoladereep
1 theelepel kokosolie

Bereiding koolhydraatarme mergpijpjes:

Cake:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Maak een beslag van het halve pak Sukrin universele bakmix volgens de bereidingswijze op het pak
- Vet een vierkante bakvorm van 18 x 18 centimer in (als je dit niet hebt kun je ook een cake bakvorm gebruiken, alleen dien je de mergpijpjes aan het eind dan anders uit de cake te snijden) 
- Bekleed de bodem met bakpapier en doe het beslag in de bakvorm
- Doe de bakvorm in de oven en bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar
- Haal de cake uit de oven, haal de cake uit de vorm
- Laat de cake afkoelen op een rooster

Crème:
- Doe de boter in een beslagkom en klop het met een garde zacht en romig (gebruik gerust een mixer)
- Voeg de roomkaas en icing poedersuiker toe en meng het geheel goed door elkaar

Verder:
- Snijd de afgekoelde cake horizontaal door
- Besmeer 1 helft met de aardbeienjam en de andere helft met de helft van de crème
- Leg de twee helften met de besmeerde zijden op elkaar
- Snijd rondom de randjes weg
- En snijd vervolgens de cake in 6 repen en snijd deze repen in het midden door (zodat je 12 gelijke stukken hebt)
- Zet ze koel weg

- Rol ondertussen de marsepein heel dun uit (tussen 2 stukken plastic folie, zodat het niet blijft plakken)
- Snijd de marsepein (nadat je het folie hebt verwijderd) in 12 repen die net zo breed zijn als de lengte van de cakestukken

- Haal de cakestukken uit de koeling en besmeer ze rondom met de overgebleven crème, behalve de uiteinden
- Rol om elk cakestuk een reep marsepein (en houd ook hierbij de uiteinden vrij). Het ziet er het mooist uit als het naadje van het marsepein aan de onderkant zit
- Leg ze op bakpapier in de koelkast

- Smelt de chocolade au bain-marie (of in de magnetron) en roer er de kokosolie door
- Dip de uiteinden van de mergpijpjes in de chocolade en leg ze terug op het bakpapier
- De mergpijpjes zijn klaar als de chocolade gestold is

Geplaatst in Koolhydraatarme recepten door

Sandra