Ingrediënten koolhydraatarme wortelcakejes:

Voor de cakejes:
150 gram boter
200 gram Steviala Ery Bronze zoetstof
175 gram wortelen (fijn geraspt)
125 gram walnoten (gehakt)
200 gram Steviala Amandelmeel
1,5 theelepel zout
1 theelepel koekkruiden (bijvoorbeeld Verstegen kruidenmix koek en speculaas)
2 eieren
2 zakjes bakpoeder (bijvoorbeeld van dr. Oetker)

Voor de garnering:
100 gram verse roomkaas
50 gram Steviala Frost Poedersuiker
2 eetlepels citroensap
10 tot 12 halve walnoten

Bereidingswijze koolhydraatarme wortelcakejes:

Voor de cakejes:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Smelt de boter en schenk het in een kom
- Voeg al roerend de geraspte wortelen, de Steviala Ery Bronze zoetstof, de eieren, de koekkruiden en het zout toe
- Zeef het Steviala Amandelmeel en het bakpoeder en spatel dit samen met de gehakte walnoten door het wortelmengsel
- Vet 10 tot 12 muffin vormpjes in en verdeel het wortelmengsel over de vormpjes
- Bak de cakejes in 20 tot 25 minuten lichtbruin en gaar, in het midden van de oven
- Haal de cakejes uit de oven en laat ze afkoelen

Voor de garnering:
- Klop de roomkaas los
- Roer het citroensap en de Steviala Frost poedersuiker er doorheen tot een mooi glazuur
- Strijk het glazuur op de bovenkant van de afgekoelde cakejes
- Leg op elk cakeje een halve walnoot

Eet smakelijk!

Bron recept: Steviala

Geplaatst in Koolhydraatarme recepten door

Sandra