Spacer
 

 Vanaf € 60,00

GRATIS verzending
 

Kom je er niet uit?

Bel ons! +31(0)85 4011330
 

Snelle levering

Wij verzenden tot 23.00 uur
 

Webshop Keurmerk

Veilig en betrouwbaar

Damhert Tagatose

Suiker opnieuw uitgevonden!

Enkel onder een microscoop kun je het verschil zien met de traditionele suikerkristallen. Zonder problemen zal dit nieuwe product de smaaktest van de meest fanatieke zoetekauw doorstaan. En toch is deze nieuwkomer geen gewone suiker. Wel dé suiker van de toekomst. Met een glycemische index van bijna 0 prima te gebruiken in een koolhydraatarm dieet en bij uitstek geschikt voor diabetici.

 

Wat is Tagatose?

Tagatose is een natuurlijke suiker die uit lactose (= melksuiker) verkregen wordt. Door hydrolyse wordt de lactose opgesplitst in galactose en glucose. De galactose wordt door middel van een enzymatisch proces dan weer omgezet in Tagatose. Na een laatste zuiveringsproces wordt een mooie witte kristalstructuur bekomen, met een heerlijke natuurlijke suikersmaak. De uiteindelijke Tagatose-kristallen bevatten geen enkel spoor meer van lactose en glucose.

Tagatose is van nature ook aanwezig in bepaalde zuivel- en fruitsoorten. Oorspronkelijk werd Tagatose ontwikkeld door een Amerikaanse farmaceutische groep voor de behandeling van darmkankerpatiënten. Tagatose herstelt namelijk de darmflora. Later bleek dat er nog andere voordelen aan zaten. Een zuivelgigant kocht de licentie op Tagatose, maar slaagde er niet in om de suiker voor een concurrende prijs te produceren.

5 Jaar geleden ontwikkelde Damhert een technologie om Tagatose wel goedkoop te produceren en die in allerlei voedingsmiddelen te verwerken. Zo herken je bijvoorbeeld de Tagatose-confituren aan de blauwe stempel op de verpakking.

Tagatesse, onze tafelzoetstof, is de eerstgeborene binnen het Tagatose-productgamma. Tagatesse is samengesteld uit een aantal ingrediënten: Tagatose (39,92%), voedingsvezels (20,14%: inuline en oligo-sacchariden), isomalt (39,92%) en sucralose (0,02%). Door deze combinatie - Tagatose op zich heeft immers een hoog bruiningseffect - is Tagatesse uiterst geschikt voor het bereiden van lekkere desserts en gerechten. Daarnaast kan Tagatesse ook gebruikt worden in warme dranken, op fruit, in de yoghurt,… kortom; in alles waarin men normaliter traditionele suiker verwerkt!

Tagatesse is eenvoudig in gebruik: kies een willekeurig recept, deel de vereiste hoeveelheid traditionele suiker gewoon door twee en je krijgt een overheerlijk resultaat! De zoetkracht van Tagatesse is immers ongeveer twee keer zo hoog als van gewone suiker. Vind je het eindresultaat te zoet? Gebruik dan de volgende keer wat minder. Ben je een echte zoetekauw? Gebruik dan gerust een beetje meer!

Tagatesse bewaart zich het best in een goed afgesloten en vochtvrije omgeving (bv. een suikerpot). Belangrijk is dat Tagatesse zeker niet in contact komt met vocht (hete damp, een natte lepel etc.), anders heeft het de neiging om te gaan klonteren of hard te worden.

Enkele tips voor een geslaagde bereiding:

- Zet je gebak iets langer in de oven met een iets lagere temperatuur (bv. 160°C ipv 180°C).
- Voeg wat extra vocht aan het beslag toe door bijvoorbeeld een gesneden appeltje of de Damhert jam met Tagatose toe te voegen.
- Bedek het gebak eventueel de laatste 10 minuten met zilverfolie, zodat jouw bereiding niet té bruin gaat worden.

Verder:
- Puur natuur! Gewonnen uit lactose, dat we terugvinden in zuivelproducten (Let op! Het eindproduct bevat geen sporen meer van lactose en is dus 100% lactosevrij).
- Een vlotte darmwerking wordt gestimuleerd. Een caloriewaarde van slechts 1,5 kcal/g. Bij gewone suiker is dit 4 kcal/g.
- Lekker van smaak, vergelijkbaar met die van echte suiker.

Klik hier voor de aanvraag van een Damhert Informatiefolder via de mail.KLIK HIER voor de homepagina