Keto dieet van Low Carb Club

Hoe te beginnen met het keto dieet

Om te beginnen met het dieet is het belangrijk om te letten op juiste verhoudingen in je voeding: 5% koolhydraten, 25% eiwitten en 70% vetten. Je mag slechts 20 tot 30 gram koolhydraten per dag, dus koolhydraatrijke producten zoals aardappel, pasta, brood, koek en snoep moet je tijdelijk laten staan. Het dieet start met het vinden van producten die weinig koolhydraten bevatten. Dat hebben we bij Low Carb Club voor je geregeld: alle producten in de webshop zijn koolhydraatarm! Er is zelfs een koolhydraatarme vervanging voor bijvoorbeeld pasta, brood, koek, snoep en chips die je dan wél mag hebben. Je neemt dagelijks een ontbijt, lunch en diner en 3x een tussendoortje. Vergeet ook niet om tenminste 1,5 liter per dag te drinken.

Eenvoudig de juiste keto producten vinden

Je vindt onder de categorie “keto” het volledige assortiment producten die geschikt zijn voor het keto dieet. Dit zijn producten die maximaal 5 gram koolhydraten per portie bevatten. Deze staan overzichtelijk voor je onderverdeeld op het moment waarop je iets eet of drinkt:

Een deel van de keto producten in de webshop bevatten extra eiwitten. Heb je nog meer eiwitten nodig? Dan kun je dit halen uit eieren, vlees en vis.

Welke vetten kan ik nemen?

Over welke vetten nu goed of juist slechts zijn, zijn de meningen verdeeld. Lange tijd kon je het volgende als vuistregel aanhouden: Onverzadigde vetten zijn Okay. VERzadigde vetten zijn VERkeerd.
Dat onverzadigde vetten goed zijn daar is iedereen het wel over eens. Maar ook over verzadigde vetten zijn de geluiden steeds positiever. Het belangrijkste om te onthouden is dat zogenoemde transvetten (= bewerkte vetten) door iedereen worden afgeraden.

Vetten die je mag hebben zijn bijvoorbeeld:

 • Kokosolie
 • Volvette zuivelproducten
 • Kaas
 • Boter
 • Olijfolie
 • Room
 • Avocado
 • Eieren (het eigeel is vet)
 • Lijnzaad
 • Chiazaad
 • Vette vis
 • Noten

NB Let bij de noten wel op welke noten je neemt. Qua vet zit je goed, maar cashewnoten bevatten bijvoorbeeld (te) veel koolhydraten.

Groenten en fruit

Hoewel fruit gezond is, bevat dit veel fruitsuikers. Koolhydraten dus. Je kunt fruit daarom tijdelijk beter laten staan. Neem wél een goede multivitamine. Groenten daarentegen mag je ruimschoots hebben. Bekijk de lijst met geschikte groenten.

Hoe lang mag ik het keto dieet volgen?

Als je (bijna) op je streefgewicht zit is het belangrijk om de hoeveelheid koolhydraten die je nuttigt geleidelijk op te bouwen. En de hoeveelheid vetten en eiwitten juist af te bouwen. Neem hiervoor 4 tot 6 weken de tijd. Geleidelijk je eetpatroon wijzigen is de sleutel om gewichtsverlies langdurig te behouden. Zou je ineens weer terugvallen in je oude eetpatroon, dan kom je weer aan en krijg je het bekende jojo effect. Niet doen dus!

Verdere informatie:

Wat is een keto dieet? – Een korte uitleg
Keto dieet en zoetstoffen – Welke zoetstoffen je mag hebben
Netto koolhydraten – Welke koolhydraten je nu wél of juist niet moet meetellen