Koolhydraatarm dieet van Low Carb Club
Het koolhydraatarm dieet van Low Carb Club: gemakkelijk en simpel
Is koolhydraten tellen niets voor jou, dan kies je voor extra gemak met het koolhydraatarm dieet van Low Carb Club. Wij hebben al voor je uitgezocht in welke fase en bij welk eetmoment alle producten in het dieet passen. Handig toch?
Het koolhydraten dieet, ook wel een low carb dieet genoemd, is een populair dieet omdat het voor veel mensen ook écht werkt. Het eten van minder koolhydraten vul je aan met extra eiwitten en vet. Dit is een van de meest succesvolle manieren om overtollige kilo’s kwijt te raken en een gezonde balans te vinden.
Eenvoudig de juiste producten kiezen
Je vindt onder de categorie “koolhydraatarm” het volledige assortiment koolhydraatarme producten overzichtelijk voor je onderverdeeld op het moment waarop je iets eet:
Door eenvoudig een keuze te maken uit de producten die worden getoond bij het desbetreffende eetmoment zit je automatisch goed. Alle producten bij Low Carb Club zijn namelijk koolhydraatarm!
Eet elke 2,5 a 3 uur iets en sla geen maaltijd over. Neem ontbijt, lunch, diner en 3x per dag een tussendoortje. En drink dagelijks minimaal 1,5 liter. En neem een goede multivitamine.
De 4 fases van het dieet
Je lichaam gebruikt koolhydraten om energie uit te halen. Eet je meer koolhydraten dan je lichaam nodig heeft, dan wordt dit opgeslagen in de vorm van vet en kom je aan. De truc is dan ook om, tijdelijk, juist minder koolhydraten te nemen. Je lichaam gaat dan op zoek naar een andere energie bron en gaat lichaamsvet verbranden, waardoor je afvalt. De basis van het dieet is daarom een beperking in het aantal koolhydraten wat je dagelijks nuttigt.
Fase 1 is de strengste fase, waarin je dagelijks de minste hoeveelheid koolhydraten nuttigt. In de volgende fases bouw je het aantal koolhydraten langzaam op, totdat je in fase 4 weer normaal eet.
Fase 1
Wil je het koolhydraatarm dieet streng beginnen, selecteer dan (nadat je op het gewenste eetmoment in de categorie “koolhydraatarm” hebt geklikt) in het filter bij “Geschikt voor” de optie “Fase 1”. Dan krijg je alleen producten te zien die zeer weinig netto koolhydraten bevatten en daardoor geschikt zijn voor fase 1. En het goede nieuws is: dat is het merendeel van ons assortiment! Volg deze fase 2 tot (maximaal) 4 weken.
Fase 2
Als je klaar bent met fase 1 of net wat minder streng wilt beginnen, selecteer dan (nadat je op het gewenste eetmoment hebt geklikt) de optie “Fase 2”. Je krijgt dan de producten voor fase 2 te zien. Dit zijn de producten uit fase 1 plus producten die iets meer koolhydraten bevatten, maar nog steeds goed koolhydraatarm zijn. Volg deze fase totdat je ¾ van je overtollige kilo’s kwijt bent.
Fase 3
Je begint met het opbouwen naar reguliere voeding. Het is belangrijk om dit rustig aan te doen, zodat je lichaam langzaam went aan een hogere hoeveelheid koolhydraten zonder weer aan te komen. Selecteer in de webshop de optie “Fase 3” voor alle producten die in deze fase passen.
Voeg elke week een regulier eetmoment toe. Deze fase duurt 6 weken.
Begin met de avondmaaltijd. Beperk wel nog de hoeveelheid aardappels (neem liever wat extra groenten). Kies (een beperkte hoeveelheid) volkoren pasta (of neem koolhydraatarme pasta). Neem in week 2 een regulier ontbijt erbij (met bijvoorbeeld 1-2 volkoren boterhammen of crackers met beleg of een bakje zuivel) en in week 3 een reguliere lunch (zoals ontbijt). Vanaf week 4 kun je elke week 1 dieet tussendoortje voor een regulier tussendoortje vervangen. Denk ook eens aan een ei-rolletje met rookvlees, een blokje kaas met komkommer of een stukje worst. Je mag vanaf nu ook weer fruit nemen. (Laat alleen een banaan tijdelijk nog even staan, of neem een halve, want een banaan bevat heel veel koolhydraten).
Fase 4
Je eet weer “gewoon”. Let op wat je neemt en val niet in je oude eetpatroon. Neem zoveel mogelijk gezonde producten. Kies bijvoorbeeld voor volkoren brood en volkoren pasta. Neem twee stuks fruit per dag. Eet dagelijks minimaal 250 gram groenten. Groenten bevatten veel vitamines, mineralen en vezels. Vlees, vis en gevogelte horen erbij, maar beperk de hoeveelheid bewerkte vlees soorten. Gebruik zuivel producten zoals yoghurt en kaas. Neem geregeld een handje noten. Het gaat erom dat je uiteindelijk een balans in je voeding vindt waar jij je goed bij voelt en waarbij je gewicht stabiel blijft.
Blijf gerust enkele koolhydraatarme producten gebruiken om het jezelf wat gemakkelijker te maken. Of doe af en toe een balans dag waarbij je even weer wat strenger op de koolhydraten let.
Voordelen van een koolhydraatarm dieet
- Goed vol te houden
- Geen hongergevoel
- Geen crash dieet
- Niet minder eten, maar anders eten
- Veel smakelijke alternatieven beschikbaar
- Voor velen succesvol!
Zijn er ook nadelen?
- In het begin kun je je wat grieperig voelen met klachten zoals hoofdpijn. Dit is echter normaal en verdwijnt doorgaans binnen enkele dagen tot een week.
- De stoelgang kan wat moeizamer gaan. Zorg dat je voldoende drinkt, neem eventueel wat (psyllium) vezels.
- In principe is het koolhydraatarm dieet geschikt voor iedereen die gezond is. Heb jij gezondheidsproblemen, lees dan eerst de contra-indicaties voordat je besluit om het dieet te volgen. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts!
Verdere informatie:
Netto koolhydraten – Het verschil tussen de totale hoeveelheid koolhydraten en netto koolhydraten
Geschikt voeding – Informatie o.a. toegestane groenten, vlees, drinken en zoetstoffen
Tips koolhydraatarm dieet – Handige tips om het dieet goed te volgen